Aj aj aj

Det som inte fick hända... har hänt!

Onsdag (23/2) morgon satt vi och myste i soffan som vanligt. Alexander kryper runt i soffan och sätter händerna på en träbricka vi har på armstödet av soffan.

På 1 sekund glider den ner och Alexander följer efter med huvudet före. Rakt ner i golvet och slår upp ett djupt jack i pannan.
Blodet frös till is inom mig för en stund kändes det som. Men fort upp med en gråtandes Alexander och får se blodet från pannan.

Christer var hemma idag eftersom vi lägligt nog hade BVC tid på morgonen.
Christer gjorde rent såret och satte ett plåster i pannan.
När vi väl kom till BVC var Alexander inte en glad bebis. Om det gjorde ont i pannan eller om det var trötthet vet bara han.
Vi försökte göra allt så fort som möjligt.


lilla My och snusmumriken pryder Alex lilla panna.


Alexander vliäger nu: 9015 g
Längd: 73,5 cm

Vi hade även läkartid i samband med kontrollen och han sa till dom nere på vårdcentralen att dom skulle limma och tejpa Alexander.
Men som vanligt verkar inte kommunikationen inom vården fungera som den ska.
Vi satt i över en halvtimme och väntade på att få hjälp.
Alexander blev bara tröttare och tröttare så vi frågade dom inne på provtagningen när det var vår tur.

Då trodde dom att läkaren skulle komma ner och göra det, när han hade sagt till oss att en sköterska kan göra det där nere. Tillslut så gjorde kvinnan från provtagningen det och då blev det klart på bara någon minut.

Alexander är nu limmad och tejpad i pannan och dessvärre blev det inget babysim dagen efter p.g.a. såret. Tråkigt men vi är på nästa vecka igen.


Omplåstad på vårdcentralen. Helnöjd Alexander!


Krypa... nemas problemas!

Nu kryper Alexander riktigt bra och snabbt tar han sig fram. Trösklar är inga problem att ta sig över så man får hela tiden hålla ett vakande öga vart han håller hus.

Det här med att resa sig upp mot saker och också höjts en nivå. Han reser sig upp utan några som helst problem och rör sig runt t.ex. vardagsrumsbordet, släpper även ena handen och balanserar.
Men tappar han balansen så faller han på sin lilla rumpa. Tur att han har ett blöja till stötdämpare! :-)
Denna reflexen med att falla på baken utvecklas tydligen någon gång mellan 8-10 månader. Så det är skönt att han har lärt sig att resa sig nu och inte tidigare.

Enda gången jag egentligen är orolig att han ska falla på huvudet det är när han är i hallen på kakelplattorna. För där reser han sig mot grínden i trappan. Och grinden sitter på första trappsteget, så han tar ju även ett kliv upp på det. Det blir inget kul om han skulle falla därifrån och slå sig. Hoppas han inte gör det. Men jag vet ju samtidigt att det kommer antagligen att ske... dessvärre.
Förhoppningsvis slår han inte i huvudet i så fall.

Alexanders nya favvoställe är framför tvättmaskinen när den är igång. han "pratar" och skrattar medans han slår och känner på luckan.
Han kan stå där hur länge som helst och när han har tröttnat för stunden vill han att man går ut med honom och håller han i fingrarna så han får gå själv. Vi kommer ut ur rummet och in i köket nån meter. Han vänder sig om, och... in igen och slå och titta på maskinen. om och om igen!
Sötnöt!


Alexander sitter ofta på knä och leker


Traktor måste man ha när man bor på landet, så é det bara!


Läskigt och spännande att sitta själv på pallen


Fyrkantiga ögon... lägg av morsan!


Morgonmys i soffan


RSS 2.0